En directe: De 09:00 a 11:00
De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
La defensa de l'Astralpool ha estat clau per passar a quarts | Cedida La defensa de l'Astralpool ha estat clau per passar a quarts | Cedida
10.10.2021 11:23

Un gran Astralpool passa ronda a Budapest i tornarà a jugar els quarts de final de l'Euro Cup

D'infart. Així es pot qualificar la segona fase de grups de l'Euro Cup de l'Astralpool Natació Sabadell masculí disputada a Budapest. L'equip de Quim Colet s'ha classificat per als quarts de final de la segona màxima competició continental de waterpolo per segon any consecutiu després de fer-ho el curs passat, on va ser eliminat a mans de l'OSC. I aquest cop ho ha fet amb patiment, però amb un exercici de coratge quan més coll amunt s'havia posat el bitllet.

El Club es va estrenar divendres amb una derrota per la mínima (10-9) contra l'Ortigia italià. Tot i anar a remolc durant tot el partit, van ser fonamentals els dos gols marcats en els últims tres minuts per perdre per aquest estret marge. L'endemà, els de Quim Colet se la jugaven a vida o mort contra l'amfitrió, el Vasas, el rival més fort sobre el paper. Però l'Astralpool va fer un exercici defensiu impecable, deixant els hongaresos sense anotar en els últims 12 minuts i mig (4-6).

Aquests dos gols de diferència permetien a l'equip sabadellenc dependre d'ell mateix en el darrer partit de la lligueta disputat aquest matí. A priori, el més assequible. Però han hagut de suar de valent per tombar el Solaris Šibenik croat (10-9). Gràcies a l'encert en atac del bielorús Kosta Averka, autor de cinc dianes, l'Astralpool ha agafat ràpidament quatre gols de renda que ha mantingut fins al descans. Però, a la segona part, l'atac ha col·lapsat i l'equip croat s'ha arribat a posar a un gol a dos minuts i mig per acabar.

El rival a quarts, un eliminat a la prèvia de la Champions

Al final, el més important és que l'equip de Quim Colet s'ha assegurat la segona victòria a Budapest i no haurà d'estar pendent de triples empats ni del resultat del Vasas-Ortigia, ja que ser primer o segon de grup no influeix en el sorteig dels quarts de final. Els quatre equips que acabin classificant-se s'hauran de veure les cares amb els quatre conjunts que caiguin eliminats de la tercera ronda de classificació de la Champions. L'anada tindrà lloc el 27 d'octubre i la tornada, el 10 de novembre.

"Creiem que ha estat molt positiu. Hem complert l'objectiu i, tot i no haver guanyat el primer, hem fet un molt bon paper en els tres partits, amb errades i amb coses per analitzar, però molt positiu en línies generals, sobretot el segon contra el Vasas"