Parlem d’Òpera (R)
De 03:00 a 05:00
De 05:00 a 07:00
11.02.2023 15:41

Un imperial Astralpool encarrila la Final Four i defensarà cinc gols de renda a Roma (15-10)

Si no hi ha un daltabaix d’aquí a dues setmanes, l’Astralpool Natació Sabadell tornarà a jugar la Final Four de la Champions femenina per segon any consecutiu. L’equip de David Palma viatjarà a terres italianes amb cinc gols de renda després de superar la SIS Roma en un partit d’anada disputat a la Finetwork Aquàtics de Can Llong que ha anat força a batzegades, però en què l'última empenta, la més contundent, l'ha donada el conjunt sabadellenc.

L’Astralpool, amb la lliçó apresa del dia del Mataró, ha sortit prement l’accelerador i en menys de sis minuts ja guanyava 4-0 gràcies als gols d’Elena Ruiz, Bea Ortiz de penal, i un doblet consecutiu des dels extrems de Sabrina van der Sloot, trobant-se també amb la col·laboració de la portera Emalia Eichelberger. Les giallorossi, no obstant això, no s’han donat per vençudes. A còpia de ficar pilotes a la boia i algunes superioritats conduïdes per Sofia Giustini, han retallat diferències amb el 4-3 i el 5-4 que reflectia el marcador a poc més de tres minuts per arribar al descans. Temps suficient perquè les de David Palma estiressin novament el marcador: Elena Ruiz ha marcat de penal i, en qüestió de 20 segons, Bea Ortiz ha fet el 7-4 i ha assistit la mateixa Ruiz perquè transformés el 8-4.

La SIS Roma, però, s’ha tornat a agafar al partit amb dents i ungles a la represa. Un parcial d’1-4 comandat per l’australiana Abby Andrews, autora de quatre gols, ha apropat les italianes fins al 9-8 de l’ex del Club Chiara Tabani. No s’ha deixat intimidar l’Astralpool. Amb una resposta fulminant s’ha passat al 13-8 en poc més de sis minuts gràcies a l’efectivitat en les superioritats de Judith Forca i Van der Sloot. Novament Andrews ha trencat el parcial de penal, però Elena Ruiz i Maica Garcia, a passada de la jove waterpolista rubinenca, han donat el màxim avantatge a l’equip de David Palma amb el 15-9. Una vaselina de Cecilia Nardini a 41 segons per al final ha situat aquest 15-10 que tampoc hauria d’incomodar l’Astralpool per tornar a ser entre les quatre millors d’Europa. La confirmació, el 25 de febrer.

Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón, Van der Sloot (4), Serrano, Steffens, Ruiz (4), Garcia (1), Forca (3), B. Ortiz (2), Pérez, González (1) i Carrasco
SIS Roma: Eichelberger, Papi, Galardi (1), Carosi, Giustini (2), Ranalli, Picozzi, Tabani (1), Nardini (1), Di Claudio, Cocchiere (1), Andrews (4) i Galbani
Parcials: 4-1 / 4-3 / 3-4 / 4-2
Àrbitres: Blanchard (FRA), Wengenroth (SUI)