En directe: De 23:00 a 23:59
De 00:00 a 02:00
De 02:00 a 03:00
Amunt el Teló (R)
Acció del partit d'avui a Ejea | Toni Torrano Acció del partit d'avui a Ejea | Toni Torrano
22.12.2018 20:25

Un Sabadell accelerat tanca el 2018 marxant d’Ejea de buit (2-1)

En qüestió de dues setmanes, el que podrien haver estat les vacances de Nadal més alegres dels últims anys s’ha convertit en una època on tocarà pair el sotrac de resultats del Centre d’Esports Sabadell. El conjunt arlequinat no ha pogut recuperar el terreny perdut de fa sis dies contra l’Alcoyano i ha tornat a caure en el seu primer desplaçament de la història a Ejea de los Caballeros. Tot i seguir generant més joc i arribades que el seu rival, els de Toni Seligrat continuen pagant la manca de definició, tant a l’àrea rival com a la pròpia. El playoff no s’allunya, segueix estant a sis punts, però la sensació és que a la segona volta s’hauran de treballar aquests detalls si el Sabadell vol acabar entre els quatre primers.

Toni Seligrat ha tornat a preparar una petita sorpresa en un onze inicial dibuixat amb un 1-4-1-4-1. Tot i assegurar en roda de premsa que Édgar Hernández estaria per jugar “una estona” després de la capsulitis en un dit del peu patida fa dues setmanes a Castàlia, el gavanenc ha estat titular, ha disputat els 90 minuts infiltrat però queda clar que segueix negat de cara a gol. Seva ha estat la primera ocasió del partit, un xut massa centrat després d’una recuperació, i seva ha estat la darrera, una rematada de cap en el temps de descompte que ha picat al pal.

L’Ejea ha proposat un partit d’anades i vingudes en el qual ha acceptat jugar el Sabadell. En el minut 8’, De Mesa ha estat a punt de marcar un golàs amb una rematada d’esperó però la pilota ha fregat el pal. Abans de la mitja hora, en canvi, el conjunt arlequinat no ha tingut la mateixa sort. Després d’una errada d’Aleix Coch en la pressió rival, Lafita ha disparat al cos de Roberto però el refús li ha caigut a peus del ’10’ de l’Ejea, que no ha perdonat en segona instància. Després del gol, el més destacat de la primera part ha estat una picabaralla que s’ha format després d’un xut d’Édgar que a punt ha estat de transformar-se en gol quan hi havia un jugador local a terra.

La segona part no podia haver començat millor. Quan només es portava un minut disputat, Aleix Coch s’ha redimit de l’errada anterior marcant el seu sisè gol de la temporada. L’inesperat ‘pitxitxi’ arlequinat ha rematat tot sol en el punt de penal una segona jugada després d’un dels molts serveis de cantonada que ha tornat a picar avui el Sabadell. La rèplica de l’Ejea no s’ha fet esperar. De Mesa ha estat a punt de marcar només servir de mig del camp. I a l’hora de partit, en una passada que buscava Diego Suárez al cor de la petita, Migue ha desviat la pilota i ha acabat al fons de la porteria de Roberto

El bagatge ofensiu dels de l’exarlequinat Guillermo Fernández Romo es pot reduir a això. A partir d’aquí, el Sabadell ha tornat a buscar l’empat però sempre amb una marxa extra del que requeria el partit. Rafa Santos, que feia més de 14 anys que no es posava sota pals en un partit de Segona B, li ha salvat el gol a Adri Cuevas quan el de Jerez de la Frontera ja cantava el segon. L’entrada de Pol Ballesteros ha donat un plus a l’atac del Sabadell i el jove futbolista cedit pel Nástic ha fet volar el porter de l’Ejea en dues ocasions. I, al final, el pal d’Édgar.

Càstig excessiu? Sí. S’està repetint aquest tipus de guió aquesta temporada massa sovint? Segurament. El Sabadell està pagant les seves pròpies errades, tant en defensa com en atac, tot i ser netament superior al rival en el domini del joc. Ara toca desconnectar. Queden 20 jornades per davant i el Sabadell passarà el Nadal en vuitena posició amb 25 punts i a sis del playoff. La tornada serà el dia de Reis contra l’Olot a la Nova Creu Alta en un horari que encara està per determinar.

SD Ejea: Rafa Santos, Kevin Lacruz, Mingotes, Andriu, Catalá, Mustapha, Ramón, Julio de Dios, De Mesa (Lucho, 87’), Lafita (Garde, 65’), Diego Suárez (Valero, 80’)
CE Sabadell: Roberto; Óscar Rubio, Migue, Aleix Coch, Josu; Nico Delmonte (Antonio Domínguez, 83’); Pedro Capó (Arturo, 55’), Adri Cuevas, Ángel (Pol Ballesteros, 62’), Felipe Sanchón; Édgar
Gols: 1-0 (26’) Lafita. 1-1 (46’) Aleix Coch. 2-1 (60’) Migue, en pròpia porteria
Àrbitre: David Iglesias Gutiérrez (col·legi càntabre). Ha amonestat els locals De Mesa, Garde i Rafa Santos; i els visitants Roberto i Édgar
Incidències: Partit corresponent a la divuitena jornada del grup tercer de Segona B disputat al Municipal d’Ejea de los Caballeros