En directe: De 11:00 a 12:00
L'Espia de Mahler (R)
De 12:00 a 14:00
De 14:00 a 15:00
Marina Cordobés, en una acció del partit d'avui | Jordi López (Suport Films) Marina Cordobés, en una acció del partit d'avui | Jordi López (Suport Films)
28.02.2020 22:36

Victòria d’ofici de l’Astralpool contra el ‘Medi’ per començar la defensa de la Copa de la Reina (10-6)

Que les forces s’havien equilibrat enguany a la Lliga Premaat femenina era una evidència. Més proves? Els quarts de final de la Copa de la Reina. Abans de saltar l’Astralpool Natació Sabadell a la piscina de Can Llong, tres eliminatòries resoltes per un o dos gols de diferència. El cinquè, el Terrassa, s’havia carregat el líder Mataró; el setè, el Rubí, també havia sorprès el quart, el Sant Andreu. Les de David Palma estaven en sobre avís i han hagut de suar de valent per obrir la competició amb un triomf contra un Mediterrani que ha venut cara la seva pell fins a l’últim quart.

Engegava el partit l’Astralpool amb una vaselina de Judith Forca i una canonada de Maica Garcia que feien presagiar un vespre plàcid a la Bombonera. Ben al contrari. Cert és que la defensa de l’Astralpool tenia ben estudiats els apunts: desactivar Roser Tarragó. A la pràctica, molts atacs eren un cinc contra cinc i una ombra perseguint el màxim perill santsenc. Però no comptaven les sabadellenques, per exemple, amb dues fuetades des de fora d’agents secundaris com Carla Tohà o l’aparició de la navarresa Naia Durán.

El Medi ha dut la iniciativa pràcticament durant dos quarts. Només l’encert de la italiana Laura Barzon, a qui li calia un partit de confiança com aquest, ha evitat que el forat del ‘Medi’ fos més gran. Amb 4-5, Laura Ester ha aturat un contraatac d’Helena Dalmases; amb 5-5, ‘Pajarito’ ha tornat a volar en un penal executat per l’ex del Club Clara Espar. Era el punt d’inflexió necessari. Maica Garcia li ha agafat el relleu i el seu últim quart i mig ha estat un clínic. Penals forçats, una acció de no donar per perduda la pilota per marcar el 7-5 de revès, més expulsions forçades i la cirereta marcant el desè gol del seu equip. Al ‘Medi’, tret d’algun flaix de qualitat de ‘Ru’ Tarragó en superioritat, se li ha acabat la gasolina.

Supera el primer escull l’equip de David Palma i demà (18:30h, en directe a Ràdio Sabadell), a priori, hauria de tenir menys complicacions per eliminar el Rubí a les semifinals. Està sent, no obstant això, la Copa de la Reina de les sorpreses i, per aixecar el setzè trofeu de la història, caldrà anar pas a pas.

Astralpool Natació Sabadell: Ester, Ortiz, Rion, Ariño (1), Morell (1), Pérez, Cordobés (1), Garcia (3), Forca (2), Prados, Tankeeva, Barzon (2), Farré
Club Esportiu Mediterrani: Rutgers, Durán (1), Díaz, Blacker, Tohà (2), Prats, Espar (1), Tarragó (2), Setó, Dalmases, Ungria, Lizotte, Trojan
Àrbitres: Xevi Buch i Oriol Jaumandreu
Parcials: 2-2 / 1-1 / 3-2 / 4-1