De 15:00 a 16:00
Amunt el teló (R)
De 16:00 a 19:00
Connectats
Corró, nedant una prova d'estils a la Xina | Getty Corró, nedant una prova d'estils a la Xina | Getty
18.12.2018 10:40

Catalina Corró: "Nedar una final d'un nivell tan alt et tensa molt més però ho vaig saber gaudir"

Els tres representants del Club Natació Sabadell que van participar en el Mundial de piscina curta de Hangzhou (Xina) fins a aquest passat diumenge ja són a Sabadell després de tancar la competició amb una sensació agredolça. El balanç de la selecció espanyola va ser pobre: només tres finals en absència de la gran figura, la badalonina Mireia Belmonte. Ara bé, d'aquestes tres, dues van anar a càrrec de les nedadores del Club. La primera va arribar durant la jornada inaugural. Catalina Corró va obrir la competició confirmant la seva progressió en el panorama mundial. Primera final de la seva carrera en els 400 estils, la seva prova estrella, i sisena posició per a la d'Inca. "Va ser difícil entrar a la final. Al matí vaig haver de cuidar molt els detalls i anar bastant ràpida. Nedar la final contra japoneses, xineses... que el nivell és molt alt, et tensa molt més, però crec que vaig saber gaudir-la molt", ha assegurat a Ràdio Sabadell. A partir d'aquí, dues bones actuacions a les sèries dels 200 papallona i els 200 estils, on va ser 11a i 12a respectivament, i problemes amb la talla del banyador en els 400 lliures: "La valoració que faig és positiva perquè s'han complert bastants objectius que m'havia proposat i la final del 400 estils m'ha servit molt com a experiència per seguir millorant".

Destacable va ser, també, l'actuació de Marina Garcia, sobretot per com va començar el Mundial. Divendres de la setmana anterior, la barcelonina havia de ser intervinguda d'urgència per extreure-li un os de pollastre que s'havia empassat durant el sopar. "Ho vam passar malament. Al principi no sabíem què tenia a dins i què li podia passar. Allà a la Xina no sabíem com comunicar-nos perquè no tracten molt amb l'anglès, però amb la doctora del CAR, tot es va solucionar i té molt mèrit el que va fer perquè et desconcentra molt de la competició", reconeix Corró. Nou dies més tard, i després de renunciar als 200 estils, Garcia arribava a temps per disputar la seva prova predilecta, els 200 braça, i classificar-se per a una final on va ser vuitena. L'últim representant del Natació Sabadell, Marc Sánchez, va tenir un paper més discret finalitzant 23è en els 200 estils, 24è en els 200 lliures i 12è en els 400 estils. Tots tres ja es troben a Can Llong preparant l'última cita del calendari de natació del 2018: la Copa de Clubs que comença divendres a Gijón i que suposarà l'adéu definitiu de la competició d'Erika Villaécija.