En directe: De 09:00 a 11:00
De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
Domínguez amb la 'txapela' que l'acredita com a guanyador del Memorial Valenciaga | Finisher Domínguez amb la 'txapela' que l'acredita com a guanyador del Memorial Valenciaga | Finisher
04.04.2023 0:05

David Domínguez demana a crits el salt al professionalisme amb el seu èpic triomf a Eibar

El sabadellenc David Domínguez ha aconseguit la victòria més especial de la seva carrera. El de Castellarnau va guanyar ahir sota un fort aiguat al Memorial Valenciaga, la cursa més prestigiosa de la Copa d'Espanya. A l'Alt d'Ixua va entrar a la fuga i després, faltant tres quilòmetres per al final al casc històric eibarrès, va despenjar Jorge Gutiérrez i Iker Mintegi per entrar en solitari a meta amb uns pocs segons de marge.

Després de dues segones posicions a Sabadell i a Zamora, Domínguez aconsegueix així un triomf èpic que feia temps que perseguia i que espera que li obri les portes del professionalisme, el que és el seu gran objectiu enguany després d'haver-s'hi quedat a les portes. El palmarès de la prova basca compta amb guanyadors de la talla de Purito Rodríguez, Óscar Freire, Unai Osa, Julián Gorospe o Mikel Nieve. També fa un parell d'anys Pau Miquel, de Sant Quirze del Vallès i company de 'grupeta' del sabadellenc.

La sisena Copa d'Europa de l'Astralpool, a Ràdio Sabadell
Escolta l'entrevista del programa 'Hotel Suís' al minut 46:37

"Va ser un dia molt maco, al costat dels companys d'equip i de la família. El dia més especial de la meva vida"

"Em vaig trobar molt bé durant tota la cursa però fins als darrers 300 metres no sabia si guanyaria o no. Va estar molt igualat fins al final i només vaig poder gaudir de la victòria els últims 15 segons"

"Sempre diuen que qui guanya el Memorial Valenciaga passa a professionals perquè és la cursa amateur més important i més exigent d'Espanya. A més, va ser un dia molt dolent pel que fa al clima i la va fer més dura encara. Confiem que pugui fer el salt al professionalisme"

David Domínguez

David De la Cruz ha encetat avui la Volta al País Basc, una prova a la qual ja va assaborir una victòria l'any 2017 a Donosti. Avui ha entrat 68è, amb el mateix temps que els favorits, en la primera etapa entre Vitòria i Labastida que ha comptat amb el triomf del ciclista britànic de l'Ineos, Ethan Hayter. En total, la Itzulia compta amb sis etapes. La d'aquest dimarts serà de 193 quilòmetres entre Viana i Leitza, amb cinc ports de muntanya. L'últim dia de competició serà dissabte justament a Eibar.

"Espero que tant jo com l'equip rendim a bon nivell. És una cursa que ens porta bons records a diversos corredors de l'Astana i crec que vinc en un bon estat de forma de la Paris-Niça i la Volta. Espero que es noti a la carretera. El nivell és molt alt, però espero poder guanyar alguna etapa"

David De la Cruz

Marta Romance no va poder acabar el seu primer Monument, el Tour de Flandes. La ciclista del Zaaf Cycling Team va ser una de les 55 que no va completar els 156 quilòmetres de recorregut, amb final a Oudenaarde i victòria per a la belga Lotte Kopecky. Cap ciclista de l’equip de la ciclista sabadellenca, de fet, van acabar la cursa. I tot enmig del terrabastall provocat pels problemes econòmics del Zaaf, que ha provocat que l’estrella de l’equip, la francesa Audrey Cordon-Ragot, hagi marxat criticant els impagaments.