De 19:00 a 19:30
Fórmula Musical
De 19:30 a 20:00
El Món es digital
L'Astralpool defensa un intent de xut de la mataronina Gibson | CNS L'Astralpool defensa un intent de xut de la mataronina Gibson | CNS
12.05.2017 19:47

El Natació Sabadell femení revalida el títol de lliga per setè any consecutiu

La Sirena Mataró segueix sense poder discutir-li a l'Astralpool Natació Sabadell l'hegemonia al waterpolo femení estatal. Aquesta tarda a la capital maresmenca l'equip de Nani Guiu ha tornat a endur-se un nou títol de lliga. Les noies d'or del Club segueixen regnant a casa nostra, encadenant set títols seguits de la Divisió d'Honor Femenina i 15 en el total del palmarès, tot i haver guanyat la primera lliga sabadellenca tot just l'any 2000. L'Astralpool li té ben presa la mida al Mataró, i la demostració és que aquesta temporada s'han imposat a les mataronines en tots els enfrontaments disputats, ja siguin de play-off, lliga regular, Copa de la Reina, Eurolliga, Supercopa d'Espanya o Supercopa d'Europa.

Avui les sabadellenques han sentenciat la final dels play-off per la via ràpida (8-10). En la primera oportunitat d'endur-se el títol, les de Nani Guiu han pitjat l'accelerador des d'un primer moment i no han deixat gaires opcions a les waterpolistes entrenades per Florin Bonca. El partit ha començat a les piscines Joan Serra amb un parcial de 0-3 favorable a l'Astralpool gràcies als gols de Bea Ortiz, Judith Forca i Olga Domènech. Laura López ha reduït diferències amb l'1-3, però la rubinenca Bea Ortiz sobre la botzina amb un autèntic golàs de vaselina ha tornat a situar el Sabadell tres amunt.

Semblava que el partit tornaria a ser amb un tempteig elevat com el 14-10 de fa un parell de dies a Can Llong, però el ritme golejador s'ha calmat al segon període i, sobretot, al tercer. Alba Bonamusa i Ona Meseguer han pujat el 3-4 a l'electrònic només arrencar el segon quart, però a partir d'aleshores les maresmenques han patit una sequera ofensiva de gairebé dos períodes, el que ha acabat condemnant La Sirena. Paula Leitón i Marina Cordobés han permès a l'Astralpool escapar-se, de nou, de tres al descans (3-6) i al tercer període l'única que ha vist porteria ha estat Marina Cordobés.

Amb 3-7 i faltant vuit minuts pel final, la lliga estava encarrilada, però el Mataró encara li afegiria una mica de picant a la cosa. Clara Cambray i Marta Bach amb dos gols consecutius han apropat molt La Sirena al marcador, i tot i el gol de Clara Espar, Liana Dance ha tornat a deixar la diferència de dos (6-8) faltant dos minuts i mig pel final. Les de Florin Bonca, això sí, necessitaven un final de partit perfecte, i no ho ha permès Maica García, primer anotant un gol que pràcticament valia una lliga. Tocaria patir un pèl més, això sí, en un trepidant tram final de lliga. La Sirena Mataró ha fet suar més del previst al Sabadell amb els gols de Clara Cambray i Ciara Gibson (8-9). En l'últim atac del Club, però, Maica Garcia fregant el final de la possessió ha girat a la posició de boia i ha batut la portera Debby Willemsz per signar el definitiu 8-10. D'aquesta forma, el Sabadell allarga la seva hegemonia al waterpolo femení estatal.