En directe: De 23:00 a 23:59
De 00:00 a 02:00
De 02:00 a 03:00
Parlem d’Òpera (R)
Tall de cinta de David Hinojo, 20 anys després del malaurat accident que es va produïr en aquest mateixa prova | FCC Tall de cinta de David Hinojo, 20 anys després del malaurat accident que es va produïr en aquest mateixa prova | FCC
13.03.2018 13:57

Èxit rotund del Memorial Joan Escolà i del Campionat de Sabadell de ciclisme

Cap de setmana sobre rodes el que es va viure a Sabadell. Sobretot perquè el ciclisme va ser protagonista per partida doble. Dissabte amb la celebració del 47è Memorial Joan Escolà, i diumenge amb un nou Campionat de Sabadell, que enguany celebrava ja la seva 88a edició, sent així la prova d'un dia més antiga a Catalunya, i la 4a d'Espanya. Una temporada més la participació va ser molt destacada, amb gairebé 200 ciclistes a cada prova, i amb equips provinents de Catalunya, d'arreu d'Espanya, però també de diversos punts del continent europeu, com Holanda o França. En aquesta línia, Antoni Soler, vicepresident de la Unió Ciclista de Sabadell, assegura que la presència d'equips estrangers fa pujar el nivell de la prova: "Això és un peix que es mossega la cua. El fet que vinguin equips de fora fa que d'altres també s'interessin per les proves, i de retruc fa pujar el nivell del ciclisme català".

Totes dues proves formen part del calendari de la Federació Catalana de Ciclisme i puntuen pel circuit de les Grans Clàssiques – Trofeu Joan Casadevall. Tant el Trofeu Joan Escolà com el Campionat de Sabadell estan més que consolidats, i Antoni Soler creu que el màxim reconeixement a la prova és que els equips vulguin repetir i s'acostin a la ciutat any rere any. "Nosaltres no volem fer castells. Dins de la nostra modèstia el que busquem és que participants, gent de la Federació Catalana, jutges, tots, es trobin còmodes a Sabadell i que vulguin repetir. Això és el millor premi per nosaltres", apunta Soler. Pel que fa al purament esportiu, Guillem Garcia, del Destil-Parkhotel Valkenbu es va imposar al Memorial Joan Escolà, mentre que l'holandès Wouter Been, del West Frisia, va guanyar el Campionat de Sabadell. En aquesta prova el millor sabadellenc classificat va ser Ramón Sagués, del Primaflor, que va acabar en 14a posició a la general.