En directe: De 00:00 a 02:00
De 02:00 a 03:00
Parlem d’Òpera (R)
De 03:00 a 05:00
Merichal dalt del podi a Xunqueira de Espadañedo | Ártabros Rally Merichal dalt del podi a Xunqueira de Espadañedo | Ártabros Rally
04.05.2023 23:51

Iván Merichal inicia amb triomf la defensa del títol del Campionat Gallec de Raids

Iván Merichal és el primer líder del Campionat Gallec de Raids. El pilot sabadellenc afincat a terres gallegues ha començat amb bon peu la defensa del títol assolit l'última edició. A Xunqueira de Espadañedo (Ourense), el de l'Ártabros Rally ha guanyat la primera prova del circuit superant l'avaria que va tenir.

En els 210 quilòmetres d'especial de la primera etapa, el sabadellenc va haver de remuntar algun entrebanc inicial fins a posar-se líder de la prova. L'endemà, a la segona i última jornada, Merichal va patir de valent en els 75 quilòmetres de recorregut. Companys i fins i tot rivals van ajudar-lo quan va patir una avaria a 30 de meta. Tot i la penalització i la situació precària, el pilot sabadellenc va adjudicar-se el triomf final.

L'any passat el pilot resident a Oleiros ja va pujar al podi en les quatre cites d'aquest circuit. El raid de Xunqueira no només era l'estrena d'aquest calendari, també la primera de la temporada per a un Merichal que, a banda d'intentar repetir el triomf en aquest Campionat Gallec de Raids, està preparant la seva participació al Dakar 2024, motiu pel qual combinarà aquest tipus de proves amb alguna al desert i també de l'Europeu de Raids.

"Estic molt content per estrenar la temporada amb victòria, cosa que sempre motiva. Espero tenir continuïtat en els bons resultats i que més marques se sumin com a patrocinadors al projecte del Dakar"

"Vaig poder acabar gràcies a l'ajuda i la cooperació d'alguns rivals, el que demostra l'esportivitat i el joc net que hi ha al rally-raid"