En directe: De 12:00 a 14:00
De 14:00 a 15:00
De 15:00 a 15:30
Ona d'Escacs (R)
Smirnov i el president de la Unió Ciclista Sabadell, Antoni Soler, al podi | Pau Vituri Smirnov i el president de la Unió Ciclista Sabadell, Antoni Soler, al podi | Pau Vituri
03.03.2024 17:26

Doble triomf i general: Ivan Smirnov fa el triplet a la Xallenge Gran Premi Inauguració Ciutat de Sabadell

L'any passat ja va guanyar el Campionat de Sabadell i enguany no ha deixat ni les engrunes. Ivan Smirnov (PC Baix Ebre) ha estat el gran protagonista del cap de setmana guanyant ahir el 53è Trofeu Joan Escolà i, avui, el 94è Campionat de Sabadell. Per tant, la introducció de la nova Xallenge Gran Premi Inauguració Ciutat de Sabadell ―la classificació conjunta de les dues clàssiques de la Unió Ciclista Sabadell― no ha tingut massa misteri i el ciclista rus també s'ha endut aquesta distinció, a banda de ser el primer líder de les Grans Clàssiques de la Federació Catalana de Ciclisme

53è Trofeu Joan Escolà

El 2022 va ser Gleb Syritsa, ara a l'Astana, l'any passat es van repartir el pastís entre Egor Igoshev i Smirnov, i aquest cap de setmana ha estat el mateix Smirnov qui ha arrasat. Ahir, al Joan Escolà, va resoldre una escapada de 16 ciclistes on també hi eren presents els dos sabadellencs 'continentals', David Domínguez (5è) i Raúl Rota (6è). Smirnov va aprofitar el tram nou a partir de Sentmenat, amb l'arribada per l'avinguda Onze de Setembre, per deixar enrere els seus rivals i entrar en solitari.

Classificació:

🥇 Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre) 2:38:03
🥈 Kristians Belohvosciks (UC Monaco) a 0:37
🥉 Tomás Miralles (Vigo-Rías Baixas) a 0:39

94è Campionat de Sabadell

I avui, el desenllaç del Campionat de Sabadell ha estat gairebé el mateix, però els condicionants, ben diferents. Temperatures gèlides han acompanyat els ciclistes des de primera hora del matí i, fins i tot, neu en el voral a la zona de L'Estany. La dada, que únicament han acabat 45 dels 170 participants inscrits a la prova. Aquesta vegada han estat quatre, els ciclistes que s'han jugat la victòria a la plaça de la Creu Alta amb victòria a l'esprint per al mateix Smirnov per davant del neerlandès Pim Fransen, qui ha avançat Domínguez sobre la mateixa ratlla. És el tercer podi per al de Castellarnau després de pujar-hi en el Joan Escolà del 2021 (3r) i del 2023 (2n).

🥇 Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre) 3:28:57
🥈 Pim Fransen (West Frisia) a 0:03
🥉
David Domínguez (Aviludo-Louletano-Loulé Concelho) a 0:03

"He arriscat una mica a l'esprint llançant-lo des de la plaça de les Dones del Tèxtil, he fet un esprint llarg, i al final m'ha avançat un corredor neerlandès i he pogut fer tercer"

"Les dues curses em van bastant bé i sabia que per La Salut se'm podia donar una mica millor perquè no arribaria un grup gran"