De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
Les waterpolistes de David Palma han hagut de conformar-se amb el subcampionat europeu | CNS Les waterpolistes de David Palma han hagut de conformar-se amb el subcampionat europeu | CNS
21.04.2018 15:48

La loteria dels penals priva el Natació Sabadell femení d'aixecar la cinquena Copa d'Europa

L'Astralpool Natació Sabadell torna a assaborir el regust més amarg possible a l'Eurolliga. Si l'any passat una tanda de penals va deixar a les sabadellenques fora de la gran final, aquest cop les penes màximes han condemnat l'equip de David Palma en el partit decisiu pel títol. Judith Forca ha estat l'única de les 10 llançadores que no ha trobat la xarxa rival, deixant així el trofeu per segon any consecutiu a Kirishi, a la piscina de l'amfitrió i ara ja doble campió continental. La cinquena del Natació Sabadell haurà d'esperar.

Tot en un partit que ha estat d'allò més igualat. L'equip sabadellenc ha buscat en tot moment no deixar-se contagiar pel joc anàrquic de les russes, tot i que han hagut de remar a contracorrent per assolir-ho. En el primer parcial, Kiley Neushul i Maica García han replicat al gol inaugural de Kseniia Krimer. Han estat uns primers minuts d'intercanvi de cops, amb Simanovich empatant, la capitana Olga Doménech avançant un altre cop el Club i Daria Ryzhkova -la més encertada de l'atac del Kinef Kirishi- signant el parcial definitiu de 3-3.

El segon quart, però, ha estat un malson per a les de David Palma, que l'han tancat sense veure porteria entre les grans intervencions d'Anna Karnaukh i les pilotes a la fusta. Ryzhkova i Soboleva han situat les russes dos amunt al descans (3-5). En total han estat gairebé 11' sense veure porteria les sabadellenques, el que no les ha privat d'arribar al tram final amb opcions. En part, pel gol d'Anni Espar a principis del tercer període que trencava la sequera.

La capitana Doménech ha tornat a igualar l'enfrontament, però un seguit de decisions arbitrals escombrant cap a casa no han permès l'Astralpool femení escapar-se en el marcador, fet que ha lamentat després David Palma a les entrevistes post-partit. Evgeniya Ivanova ha anotat l'últim gol del tercer quart per fer entrar el Kinef Kirishi un amunt al quart decisiu. Ha estat un darrer període d'infart, de nou amb intercanvi de dianes a les dues porteries. Neushul i Bea Ortiz situaven per davant el Natació Sabadell. Krimer i Ryzhkova tornaven a posar en avantatge el Kinef Kirishi. I a falta de només 46 segons pel final, Kiley Neushul anotava el definitiu 8-8 de penal.

Precisament una tanda de penes màximes ha acabat decidint el títol, i com la temporada passada, de nou la fortuna ha girat l'esquena a l'Astralpool. Els primers sis xuts han anat a dins. Llavors, la portera Anna Karnaukh s'ha erigit com l'heroïna local aturant el llançament de l'esquerrana sabadellenca Judith Forca, la gran protagonista ahir en el partit de semifinals davant l'UVSE Budapest. Ni Ryzkhova, ni Maica García, ni tampoc Ekaterina Prokofyeva han fallat els últims penals, deixant així l'Eurolliga a Rússia. Per segon any consecutiu el Kinef Kirishi, inèdit fins aleshores, s'ha proclamat campió d'Europa, mentre el Natació Sabadell torna de terres russes un altre cop amb les mans buides, aquest cop com a subcampió continental.

FITXA TÈCNICA:

ASTRALPOOL CN SABADELL 12: Laura Ester, Mati Ortiz, Anni Espar (2), Bea Ortiz (2), Gisella Farré, Paula Leitón, Marina Cordobés, Maica García (2), Pili Peña, Kiley Neushul (4), Olga Doménech (2), Judith Forca i Ainara Farré
KINEF KIRISHI 13: Anna Karnaukh, Tatiana Zubkova (1), Ekaterina Prokofyeva (1), Anastasia Simanovich (1), Anastasiia Diachenko (1), Kseniia Krimer (2), Bella Khamzaeva (1), Ekaterina Kirilcheva, Ekaterina Iakusheva, Evgeniia Soboleva (1), Evgeniya Ivanova (1), Daria Ryzhkova (4) i Anastasiia Smykova
ÀRBITRES: Markopolou (Grècia) i Matache (Romania)
PARCIALS: 3-3 / 0-2 // 2-1 / 3-2 // 4-5 (Penals)