De 07:00 a 09:00
Acció defensiva de l'Astralpool femení aquest migdia a la Josep Vallès | CNS Acció defensiva de l'Astralpool femení aquest migdia a la Josep Vallès | CNS
05.05.2018 12:45

L'Astralpool femení es planta a la final de la lliga per la via ràpida

La setzena lliga femenina del Club Natació Sabadell femení és cada cop més a prop. El conjunt de David Palma continua amb la seva immaculada trajectòria i aquest migdia s'ha classificat per a la final de la Lliga Iberdrola per la via ràpida. Les sabadellenques no han donat opció al Mediterrani en el duel de semifinals. Si a les Piscines Carles Ibars l'Astralpool es va imposar dijous per 20-5 en el primer partit, avui a la Josep Vallès de Barcelona les del barri de Sants han caigut per 5-15, certificant així l'eliminació del 'Medi' i el passi del Natació Sabadell a una nova final.

Com en el primer partit, el Mediterrani ha plantat cara en els primers minuts d'enfrontament, acabant el primer període amb un 1-3 a l'electrònic. La distància s'ha anat eixamplant a mesura que passaven els minuts. Així, al descans la renda ja era de quatre gols (3-7), i com ja pronosticava la portera del Sabadell i ex del 'Medi' Laura Ester a la prèvia, la diferència de ritme i de profunditat de banqueta ha acabat resolent l'enfrontament als dos últims quarts. El 2-4 del tercer parcial feia ja insalvable el marcador per a les waterpolistes barcelonines (5-11), mentre l'últim període també ha estat clarament favorable al Natació Sabadell, amb un 0-4 que tancava així el segon partit de les semifinals de la Divisió d'Honor Femenina (5-15). Anni Espar i Maica García, amb tres gols cadascuna, han estat les màximes anotadores d'un enfrontament en el qual l'única jugadora de camp de l'Astralpool que s'ha quedat sense veure porteria ha estat Judith Forca.

Si l'Astralpool guanya ara la final, serà la vuitena edició consecutiva de la Divisió d'Honor Femenina que acaba a les vitrines del Club i la setzena en tota la història. De fet, des del canvi de mil·lenni, només tres cops (Alcorcón el 2006 i Mediterrani el 2003 i 2010) la lliga no ha estat per a les sabadellenques. El rival sortirà del duel entre La Sirena Mataró i el Sant Andreu. De moment, al primer duel de la sèrie el triomf va ser andreuenc (8-7). Aquesta tarda (18h) tornen a veure's les cares els dos equips a la piscina de les maresmenques. Les de Florin Bonca no tenen marge d'error si volen repetir la final de l'any vinent. Si, per contra, el triomf és barceloní, el Sant Andreu serà el rival de l'equip de David Palma a l'eliminatòria decisiva pel títol.