En directe: De 00:00 a 02:00
De 02:00 a 03:00
L’Espia de Mahler (R)
De 03:00 a 05:00
L'estratègia va permetre a l'Escola Pia marcar el segon gol just abans del descans. | Sergi Park L'estratègia va permetre a l'Escola Pia marcar el segon gol just abans del descans. | Sergi Park
16.04.2019 12:13

L'Escola Pia s'afiança a la zona de Copa del Rei abans del derbi

La setmana passada, la Pia s'havia d'enfrontar a l'Isur Ciutat de Terrassa. Els egarencs, però, estan retirats de la competició, i els escolapis van obtenir tres punts regalats que de retruc, van venir acompanyats de les derrotes de Mataró i Manresa, fet que col·locava automàticament als de Borja Burgos tercers (dins de la zona de Copa del Rei) i a un punt del segon. Aquesta jornada, els escolapis van haver de treballar per sumar tres punts més davant l'Industrias Santa Coloma 'B' (4-0), un triomf necessari per continuar en el podi de la Segona Divisió B de futbol sala.

Tres setmanes sense competir són moltes, i la Pia va tenir dificultats per entrar en el partit. "Ens ha costat, sobretot hem tingut problemes defensius. Quan no hem pressionat tant ens hem sentit més còmodes i els nostres contraatacs els han fet mal", reconeix el tècnic Borja Burgos. L'entrada de Genís López va revolucionar l'equip, especialment en atac. Amb ell sobre la pista, Oriol Comadran va obrir la llauna culminant un contraatac i, just abans del descans, López eixamplava distàncies amb un gol crucial: "Amb l'1-0 estava tot obert, però amb un gol molt bonic d'estratègia hem marcat el segon que ens ha donat un respir", assegura satisfet l'autor de la diana.

A la segona part, la Pia va tenir controlat el rival, però el 3-0 no arribava. I això que d'ocasions no en van faltar, com una del mateix Genís López: "No m'ho creia. A vegades marques el més difícil i a vegades que ja estàs pensant que entraran segur, és quan falles". Quan faltaven cinc minuts pel final, Santi Sardà acabava finalment amb qualsevol esperança dels visitants, i a les acaballes, Marc Pagès, a porteria buida quan els colomencs jugaven de cinc, posava la cirereta al pastís. El triomf permet als escolapis continuar en llocs de privilegi després d'una bona actuació que només va tenir com a nota negativa la lesió de Roger Carrera.

El Club Natació Sabadell es perd enmig de la classificació

La gran dinàmica de joc i resultats del Club havia permès als nedadors somiar encara amb poder-se enganxar a la part alta. A la pista del Bellsport L'Hospitalet (un rival directe de la Pia en la lluita per la Copa del Rei), els somnis es van diluir. La derrota (9-3) deixa al Natació Sabadell en setena posició, allunyat dels primers i dels últims: "Portàvem una bona ratxa i jugant un bon futbol sala. És una llàstima i la derrota ens ha fet mal mentalment perquè teníem moltes esperances", admet el tècnic Diego Blanco.

El folgat resultat, però, és enganyós. Quan faltaven vuit minuts pel final, el marcador reflectia un 2-2: "Després de tenir tres ocasions molt clares per avançar-nos, en una jugada aïllada ens van marcar el tercer i poc després, el quart. Quan vam treure porter-jugador, a les dues primeres jugades vam tornar a encaixar", assegura Blanco. La competició s'atura per Setmana Santa i a la represa, la jornada ens deixarà el derbi entre Club i Pia al Pavelló Municipal de Can Balsach.