Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
De 23:00 a 23:59
Romance, a la dreta, amb la resta de la delegació | @martaaromance Romance, a la dreta, amb la resta de la delegació | @martaaromance
13.06.2022 13:09

Marta Romance, subcampiona mundial sub-23 de duatló: "Valoro molt aquest segon lloc"

Marta Romance ha tornat de Târgu Mureș (Romania) amb una medalla de plata a l'equipatge. La triatleta sabadellenca es va proclamar divendres subcampiona mundial sub-23 de duatló. Un segon lloc de molt valor tenint en compte que es tractava del seu debut a la distància estàndard —10 quilòmetres de cursa a peu, 40 en bici i cinc més a peu— i que el recorregut presentava un desnivell pronunciat.

El ritme de la cursa, compartida amb les elits, va ser frenètic des de l'inici i Romance va intentar regular al final del primer segment. Tot i explotar la seva fortalesa a sobre de la bicicleta, no va poder obrir forat i finalment va entrar segona a 46 segons de l'hongaresa Tünde Bukovszki. A més, va acabar en setzè lloc a la general elit. Ahir havia d'arrodonir la seva participació amb la prova de relleus, però finalment no ho va poder fer per la baixa del seu company.

Romance segueix amb el seu any d'autèntica eclosió. Fa un mes es va classificar per al Campionat d'Espanya de triatló esprint guanyant a Punta Umbría, i a l'abril es va proclamar campiona d'Espanya sub-23 de duatló, a banda de ser quarta absoluta. Un resultat que, més enllà del bitllet per a aquest Mundial, també li va donar la plaça per a l'Europeu que tindrà lloc a Bilbao al setembre i que es disputarà en distància esprint, a la qual està més habituada.

"A la bici sabia que havia de fer mal i vaig intentar-me escapar, però no vaig poder. A l'última cursa a peu ens vam arrossegar totes perquè, a partir del quilòmetre 25 de la bici, anava torrada i amb mal de cames, però crec que la resta anaven igual"

"Valoro molt el segon lloc perquè, a part de ser una distància que no havia fet mai, ho vaig lluitar fins al final. Sé que el resultat elit no és objectiu perquè vam fer una cursa sub-23 i en cap moment ens vam organitzar per fer un resultat elit"