En directe: De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
Imatge de la prova disputada a la localitat d'Arguedas (Navarra). | RFEC Imatge de la prova disputada a la localitat d'Arguedas (Navarra). | RFEC
23.07.2019 10:34

Pacios, sisena al Campionat d'Espanya XCO: "Torno a sentir que estic a prop dels primers llocs"

Els pronòstics es van complir i Rocío del Alba García es va exhibir al Campionat d'Espanya de Cross Country (XCO) de mountain bike i, en el qual, Mercè Pacios va finalitzar en sisena posició a la categoria d'elit, registrant el vuitè millor temps (1 hora, 23 minuts, 18 segons) d'entre totes les dones que van realitzar quatre voltes al circuit (només categories sub-23 i elit). Un resultat que, si bé és veritat s'allunya del bronze obtingut per la sabadellenca en l'última edició, confirma la recuperació de sensacions després d'un any interromput per les lesions. "Estic molt sorpresa. Vaig estar durant bona part del recorregut lluitant pel podi però vaig pagar el fet de no haver competit de forma seguida. A més, la calor em va afectar més del que esperava", relata una Pacios que es mostra més que satisfeta amb el resultat. "M'he tornat a veure en cursa. El record que em queda és que estic un pas més a prop de les primeres posicions".

Pacios ja avisava en les hores prèvies del Campionat (disputat a la localitat navarresa d'Arguedas) que Rocío García era la gran favorita. Això sí, per edat, García no sortia a la categoria d'elit sinó que ho feia dos minuts després amb el grup de sub23. No va ser impediment perquè avancés a totes les participants d'elit i finalitzés la primera classificada amb un avantatge gairebé insultant: amb un temps d'1:11:08, va ser gairebé quatre minuts més ràpida que la primera classificada de les elits (Claudia Galicia, 1:14:55) i 11 més que la segona sub23 (Blanca Vallès, 1:22:04).

Registre Pacios
Recorregut Campionat d'Espanya d'Arguedas. | RFEC

De la seva banda, Pacios es va mostrar regular i, pràcticament des del principi, es va mantenir en aquesta sisena posició amb la qual va finalitzar. "A les dues primeres voltes estava a prop dels llocs capdavanters, després sí que vaig perdre més temps. En un principi no es veia impossible, però com que mentalment no m'ho creia, es va fer més difícil", admet la ciclista local. D'entre les elits, la disputa per l'or va estar entre Claudia Galicia i Meritxell Figueras (or i plata respectivament al final), mentre que el bronze aniria a parar a mans de Natalia Fischer.

La propera cursa de Pacios serà aquesta mateixa setmana, a partir del dia 25 fins el 28, a Burgos, a la Colina Triste, una prova per parelles i en la qual la sabadellenca anirà de la mà de Charlotte Davis.