Parlem d'Òpera (R)
De 11:00 a 12:00
L'Espia de Mahler (R)
De 12:00 a 14:00
Rota, en una prova amb el Manuela Fundación aquesta temporada | @manuelafbike Rota, en una prova amb el Manuela Fundación aquesta temporada | @manuelafbike
24.02.2022 12:12

Raúl Rota continua amb el seu aprenentatge professional a O Gran Camiño

No està sent el salt al professionalisme més senzill per a Raúl Rota. Tot i estar encara tancant el mes de febrer, el ciclista sabadellenc té des d'avui la seva setena prova amb el Manuela Fundación. De les sis anteriors participacions, en tres no ha pogut acabar —Clàssica de la Comunitat Valenciana, Volta a la Regió de Múrcia i Clàssica Jaén Paraíso Interior— i la resta van ser tres de les proves de la Challenge de Mallorca, on el més destacat va ser la fuga que va protagonitzar al Trofeu Pollença-Port d'Andratx.

Entre la covid i l'altíssim nivell, l'aprenentatge post sub-23 està sent a marxes forçades. Des d'avui i fins diumenge tindrà una nova lliçó a O Gran Camiño, la prova per etapes que rememora l'antiga Volta a Galícia. En total seran quatre jornades, una a cada província, i totes amb un denominador comú: ascensions curtes i explosives que marcaran la diferència, així com la contrarellotge de l'últim dia a Sarria. La primera etapa d'avui, a la província de Pontevedra, és de 165 quilòmetres amb sortida a O Porriño i final a Vigo, i amb dos ports de tercera categoria a uns 30 de l'arribada. Entre la nòmina de favorits a la general, ciclistes de la talla d'Alejandro Valverde, Hugh Carthy, Michael Woods, Jakob Fuglsang, Mark Padun o Ion Izagirre, entre d'altres.

"Aquest principi de temporada està sent una mica irregular. No acabo de trobar sensacions, abans de començar vaig passar la covid i no sé si realment és per aquest tema o perquè van molt de pressa"

"A Galícia venim amb moltes ganes que comenci a sortir tot. La intenció és deixar-nos veure i ficar-nos en alguna escapada o, fins i tot si podem, estar algun dia a davant. Sabem que és complicat perquè hi ha molt nivell, estem fent curses on hi ha els World Tour"

Raúl Rota, ciclista sabadellenc del Manuela Fundación

David de la Cruz, en el tram final de l'UAE Tour

Paral·lelament, David de la Cruz es troba en marxa a la cinquena etapa de l'UAE Tour de 182 quilòmetres amb final idoni per als esprintadors a Al Marjan Island. Tot plegat, després de la primera jornada de muntanya d'ahir amb final a Jebel Jais que va anar a parar a mans del de gairebé sempre, l'eslovè Tadej Pogačar. De la Cruz es va despenjar a les darreres rampes i va entrar 22è a 25 segons del ciclista del Team Emirates. A la general, el de l'Astana és 15è a 53 segons, amb tot per decidir dissabte en l'última etapa amb final en alt a Jebel Hafeet.